AK Parti Sarıyer, Bayraktar dedi


AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı’nın 5. Olağan kongresinde 318 olun 291’ini alan Salih Bayraktar tekrar ilçe başkanı seçildi.
 
AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı’nın 5. Olağan kongresi, TİM Show Center’da yapıldı.
Kongreye; Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, AK Parti kurucu üyesi ve Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, İstanbul Milletvekili İsmail Safi, Osman Aşkın Bak, Nimet Baş, Türkan Dağoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, eski milletvekilleri Selami Uzun, Canan Kalsın ve yüzlerce partili katıldı.
 
“Sarıyer hoşgörü atmosferinin üst düzeyde yaşandığı ilçedir”
 
 
 
Divan Başkanlığını İl Ar-Ge Başkanımız Tülin Mazlumoğlu Kestane yaptığı kongrede açılış konuşmasını yapan  AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar  birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.
Bayraktar, “Altı asır cihanda adalet ve hak üzerine hükümranlık eden, Rumeli Balkan haklarını, Arap’ın mahremini, Ermeni’nin izzet-i nefsini, Rum’un namusunu koruyup kollamış kimsenin adının, dinini, dilini değiştirmeye kalkışmamış bir kültürden gelmekteyiz. Gittiğimiz her coğrafyada hakkı hakim kılmışız. Çalışmayı üretmeyi öğretmişiz. Sarıyerimiz bu kültür ve medeniyeti yaşayan güzide bir ilçedir. Sarıyer’de kilise, sinagog ve camileri yan yana görebilirsiniz. Barış, sevgi ve hoşgörü atmosferinin en yüksek seviyede yaşandığı bir ilçedir” dedi.
 
Bayraktar konuşmasını şöyle sürdürdü; “Kongrelerimiz bu kültürü korumak ve yaşatmak, medeniyetimizi ihya ve inşa etme mücadelesidir. Kongrelerimizin kazananı olur kaybedeni olmaz. Sarıyer’de öncelikle ilk hedefimiz örnek bir teşkilat kurmaktır. Teşkilat çalışmaları bizim temel direğimizdir. Hedeflerimiz, ilkelerimiz var. Gelişmenin en büyük düşmanı alışkanlıklardır. Yeni Sarıyer sloganıyla çıktığımız bu yolda genç, dinamik ve nitelikli ekibimizle sokak sokak dolaşarak çalmadık kapı bırakmayacağız. Esnafımızla, STK’larımızla, kadınlarımızla, çocuklarımızla bütünleşerek siyasi çalışmalar yapacağız. İstanbul bizim için ne kadar önemliyse, Sarıyer’de bizim için o kadar önemlidir. Boğazın Karadeniz’e açılan kapısı, yeşilin denizle bütünleştiği ilçemiz olan Sarıyer’e bir vefa borcumuz olduğunu düşünüyorum” dedi.
 
Sarıyer’deki Coşku Bizi Çok Mutlu Etti
 
 
 
Kongrede teşkilat mensuplarına seslenen İl Başkanı Aziz Babuşcu, Sarıyer’i AK Parti belediyeciliğiyle buluşturmanın yolunun çok çalışmaktan geçtiğinin önemine değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün Sarıyer’deki coşku, heyecan ve katılım bizleri çok mutlu etti. Bu coşku, bu heyecan Sarıyer ilçemizin önce 2015 sonra 2019’da yeni bir başarı destanı yazacağını ve 2019’da Sarıyer’i AK Parti belediyecilik anlayışının marka değeriyle buluşturacağının da habercisidir. Tebrik ediyorum ve kutluyorum. Bugüne kadar bu güzel ilçemizde hizmet etmiş, teşkilatımızda görev yapmış başta ilçe başkanlarımız olmak üzere her bir kardeşime çok çok teşekkür ediyorum. Eski belediye başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bizim ilçe başkanımız sıra dışıdır, tıpkı güzel konuşmaları gibi. Biz Sarıyer’e çok farklı bir katma değer katmasını bekliyoruz. Sarıyer zor bir ilçe değil. Burada yapılması gerekenlerin, müracaat edilmesi gereken bütün fırsatların anlamlı bir şekilde değerlendirilmesi halinde, önce 2015 başarısının, sonrasında 2019 da AK Partili bir belediyenin kolayca gelebileceği bir ilçe. Bugüne kadar bu teşkilat burada bir gelenek oluşturdu. Sorumluluk taşıyan bir geleneği oluşturdu. Yani çok uğraşıldı. Artık tekamül etmiş bir yapıyı son rötüşları yaparak zaferle buluşturmak gerekiyor.
”Türkiye İstikrar Abidesi Olarak Yükseliyor
 
 
 
Sarıyer İlçe Kongresine katılan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakerecimiz Volkan Bozkır, konuşmasında Sarıyer teşkilatının kongre coşkusu ve heyecanı karşısında çok mutlu olduğunu belirterek, “Böyle sevgi dolu, coşku dolu bir karşılamada bulunduğunuz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Teşkilat mensuplarının çalışmaları gerçekten çok önemlidir. Bugün tüm başarıların altında onların büyük payı vardır. Kadın Kolları olsun, Gençlik Kolları olsun, teşkilatımızın her mensubunun bütün kampanyalar sırasında ve sonrasında yoğun çalıştıklarını gördüm. Ayağının üzerinden araba geçip ayağı çatlak vaziyette hiçbir şey belli etmeden koşan teşkilat mensuplarımızı gördüm. İki çocuğu evde 40 derece ateşte yatarken, çocuklarını evde bırakıp bizlerle beraber koşturan kadın kardeşlerimizi gördüm. İşte bütün bunlardır ki Türkiye’yi bu günlere getirdi ve AK Parti’yi tek başına iktidarda muhafaza etti. Etrafı alev alev yanan bir bölgede Türkiye 12 senedir siyasi ve ekonomik istikrar abidesi olarak yükseliyor, gücünü muhafaza ediyor.” ifadelerini kullandı.
 
Bayraktar’a 291, Cengiz’e 18 oy 
Konuşmalardan sonra yapılan oy kullanma işleminde kullanılan 318 oyun 291’ini Salih Bayraktar alırken, dier başkan adayı Edip Cengiz ise sadece 18 oy aldı, 9 oy ise geçersiz sayıldı.  
 
Yeni ilçe yönetimi şu isimlerden oluştu;
 
 
SALİH BAYRAKTAR ( BAŞKAN )
 
1- Abdullah Akşahin
2- Abdullah Erol Akkuş
3- Ali Bakar
4- Ayşe Usta
5- Bayram Caniklioğlu
6- Bilge SÜmer
7- Cem Bay
8- Cemil Özbalta
9- Cengiz Tekin
10- Fahri Günay
11- Hasan Yıldırım
12- Hulusi Ulucan
13- Hüseyin Cevahiroğlu
14- Ümit Sanlav
15- İhsan Topçu
16- İkbal Gürpınar
17- İlhan Bal
18- İsmail Bülbül
19- Kenan Polatkan
20- Kezban Köse
21- Mehmet Çakır
22- Mehmet Yavuz
23- Metin Ateş
24- Safa Turan
25- Sedat Kanburoğlu
26- Selver Nar
27- Serkan Torun
28- Sevgi Kurt
29- Şeref Özalp
 
İLÇE YÖNETİM KURULU YEDEK
1- Hasan Demiralp
2- Fatih Türk
3- Ahmet Behram Sarı
4- Murat Kul
5- Özkan Mavzer
6- Burhan Uzan
7- Meral Yıldırım
8- Saynur Meydancı
9- Cenk Laleli
10- Ahmet Kuzpınar
11- Yasemin Demir Bay
12- Muhammet Ali Tavukçuoğlu
13- Saim Tanır
14- Aliye Ketenci Özcan
15- Kemal Tan
16- Serhat Yılmaz
17- Figen Aslan
18- Meltem Okutan
19- Murat Daloğlu
20- Ahmet Emre Yaldız
21- Aslıhan Öztürk
22- Yusuf Özkaya
23- Murat Altun
24- Nafiz Kılıç
25- İsmail Molak
26- Şerafettin Tozyılmaz
27- Selim Efe
28- Caner Murat Ballı
29- Cihan Aydoğan
30- Yasin Ulutaş
 
İL DELEGELERİ (ASİL)
1- Salih Bayraktar
2- Emine Küçük
3- Kadir Cebeci
4- Murat Yalçıntaş
5- Canan Kalsın
6- Mutlu Alkan
7- Mehmet Akif Şişmanoğlu
8- Orhan Uzuner
9- Nurettin Çelik
10- Hadi Diler
11- Bekir Karakuş
12- Hasan Durhat
13- Ayşegül Tuncer Topal
14- Mahmut Sedat Özsoy
 
İL DELEGELERİ (YEDEK)
1- Sabri Avcı
2- İsmail Bülbül
3- Cemil Özbalta
4- Abdullah Akşahin
5- Mehmet Çakır
6- Ayşe Usta
7- Cengiz Tekin